Type Here to Get Search Results !

Bottom Ad

Το κόλπο με το φύλλο – ‘Ετσι αποφεύγουν τις κλήσεις της Τροχαίας

 


Ένα φαινομενικά αθώο φύλλο αποτελεί «όπλο» για εκείνους που λατρεύουν την ταχύτητα, προκειμένου να ξεγλιστρούν από την Τροχαία.

Παρόλο που η υπερβολική ταχύτητα αποτελεί μία από τις βασικές αιτίες πρόκλησης σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων, πολλοί οδηγοί εξακολουθούν να λατρεύουν την ταχύτητα στους δρόμους, αδιαφορώντας για το αν στήσουν παγίδες θανάτου στους υπόλοιπους οδηγούς.

Μάλιστα ορισμένοι εξ αυτών επιστρατεύουν ορισμένα κόλπα που τους επιτρέπουν να… ξεγλιστρούν από τις συσκευές βεβαίωσης παραβάσεων όπως είναι οι κάμερες.

«Όπλα» τους αποτελούν κάποια προϊόντα που είναι διαθέσιμα στο διαδίκτυο και καθιστούν δυνατή την απόκρυψη του αριθμού κυκλοφορίας του οχήματός τους. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί ένα φαινομενικά… αθώο φύλλο που κολλάει στην πινακίδα κυκλοφορίας, το οποίο αποκρύπτει κάποια από τα ψηφία της πινακίδας.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για ένα πλαστικό φύλλο το οποίο στο πίσω μέρος του φέρει ένα στρογγυλό μεταλλικό στοιχείο. Αυτό το εξάρτημα, συνδυάζεται με ηλεκτρομαγνήτη που τοποθετείται πίσω από την πινακίδα και συνδέεται με την μπαταρία του αυτοκινήτου.

Με την ενεργοποίηση του συστήματος το «φύλλο» κολλά και παραμένει πάνω στην πινακίδα επιτρέποντας στον οδηγό να παραβιάσει όποιο όριο ταχύτητας επιθυμεί.

Σε περίπτωση που γίνει έλεγχος η συσκευή, η οποία συνοδεύεται και από τηλεχειριστήριο, απενεργοποιεί τον μαγνήτη και αφήνει το «φύλλο» να πέσει στον δρόμο, απαλλάσσοντας τον οδηγό από την κατηγορία της παραποίησης στοιχείων.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με το Άρθρο 90 «Πινακίδες Αριθμού Κυκλοφορίας» του ΚΟΚ, αυτός που οδηγεί οδικό όχημα του οποίου οι πινακίδες δεν είναι, για οποιονδήποτε λόγο, ευκρινώς ορατές ή αναγνωρίσιμες από τεχνικά μέσα βεβαίωσης παραβάσεων ή τοποθετεί επ’ αυτών μη αντανακλαστικό υλικό τιμωρείται με διοικητικό πρόστιμο 300 ευρώ.

Επιπλέον, αυτός που παραποιεί τις πινακίδες κυκλοφορίας με οποιαδήποτε μορφή (τεμαχισμό, αλλαγή σχήματος ή γράμματος, κάμψη της πινακίδας κ.λ.π.) τιμωρείται με φυλάκιση ενός έτους.

Πηγή: carandmotor.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Top Post Ad

Below Post Ad

Bottom Ad