Type Here to Get Search Results !

Bottom Ad

Μάτι: «Μας λείπεις πολύ, δεν σε ξεχνώ» – Ανάρτηση για την ηθοποιό Χρύσα Σπηλιώτη

 


Έξι χρόνια πέρασαν από την τραγωδία στο Μάτι και ουδείς έχει ξεχάσει τους ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους.

Ανάμεσα στα θύματα ήταν και η ηθοποιός- συγγραφέας Χρύσα Σπηλιώτη καθώς και ο αγαπημένος της Δημήτρης Τουρναβίτης. Οι συνάδελφοι και καλοί της φίλοι αδυνατούν να τους βγάλουν από το μυαλό τους.

Ο Σπύρος Μπιμπίλας μάλιστα έκανε μία ανάρτηση η οποία συγκλονίζει:

“Περνούν τα χρόνια… 6 χρόνια από την φονική πυρκαγιά στο μαρτυρικό Μάτι!

Κράτος ανοργάνωτο! Κράτος φονιάς… Επιπολαιότητα και μη πρόληψη… Κι έτσι χάσαμε εκατόμβη συνανθρώπων μας…

Χρύσα μου σε χάσαμε μαζί με τον αγαπημένο σου Δημήτρη Τουρναβίτη μέσα στην λαίλαπα της φωτιάς.

Μας λείπεις πολύ! Μια τόσο σημαντική ηθοποιός και συγγραφέας έσβησε!

Κι εγώ έχασα μια αγαπημένη φίλη που ξεκινήσαμε μαζί… Νέοι πρωτοπαίξαμε μαζί με μεγάλη επιτυχία το ΠΡΟΣ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΙΝ του Τενεσσύ Ουίλιαμς και μετά πολλά άλλα κι από τότε μια αγάπη μας έδεσε… Αυτή που με κάνει να μην σε ξεχνώ και να μην ξεχνώ το ΜΑΤΙ που πρέπει να μας γίνει μάθημα”, έγραψε χαρακτηριστικά.

“Αν έμενε 5 λεπτά ακόμα…”

Κάτοικος του Νέου Βουτζά είχε κάνει μια συγκλονιστική αποκάλυψη για τη Χρύσα Σπηλιώτη. Όπως ανέφερε η κα. Μαρία Αναστασοπούλου, είχε συναντήσει την Χρύσα Σπηλιώτη και τον άντρα της, οι οποίοι βρίσκονταν στη θάλασσα την ώρα που ξέσπασε η πυρκαγιά, ενώ τόνισε ότι τόσο η ηθοποιός όσο και ο σύζυγός της δεν είχαν αντιληφθεί το παραμικρό για το τι ακριβώς συνέβαινε στην περιοχή.

“Παρκάραμε τα αυτοκίνητά μας και κατεβήκαμε στην παραλία, βρήκα την ηθοποιό, που έκανε μπάνιο με τον άντρα της. Η γυναίκα δεν είχε καταλάβει τίποτα, με ρώτησε γιατί είμαστε αναστατωμένοι και της απάντησα πως καίγεται ο Βουτζάς και κάηκε το σπίτι μας, τελειώσαμε. Και μου λέει, “μην κάνετε έτσι δεν υπάρχει πρόβλημα αφού είσαστε εσείς καλά” ανέφερε η κυρία Μαρία.

sti mnimi tis x spiliwti i parastasi orestis tis epidaurou.w hr

Λίγο αργότερα η ίδια τόνισε πως έχασε την ηθοποιό από τα μάτια της, καθώς ξεκίνησε να αποχωρήσει από την παραλία, προκειμένου να ενημερωθεί για την πυρκαγιά αλλά και το δικό της σπίτι.

“Μετά την έχασα καθώς μέσα σε πέντε λεπτά έγινε ο πανικός. Υποθέτω θα πήγε σπίτι της η γυναίκα να αλλάξει, ήταν με το μαγιό της, έκανε μπάνιο αμέριμνη με τον άντρα της. Εάν έμενε στην παραλία πέντε λεπτά ακόμα σίγουρα θα σωνόταν”.

Ποια ήταν η Χρύσα Σπηλιώτη

Η Χρύσα Σπηλιώτη γεννήθηκε στην Αθήνα και ήταν απόφοιτος της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου. Παρακολούθησε μαθήματα αυτοσχεδιασμού στην Γαλλία και εργάστηκε για πολλά χρόνια ως ηθοποιός. Υπήρξε από τα βασικά στελέχη του “Ανοιχτού Θεάτρου” του Γιώργου Μιχαηλίδη όπως και του “Θεάτρου της Άνοιξης”.

Πρωτοεμφανίστηκε στην τηλεόραση το 1997 στην τηλεοπτική σειρά “Καρέ της ντάμας” του Mega.

Από τότε εμφανίστηκε σε αρκετές τηλεοπτικές σειρές, κινηματογραφικές ταινίες και θεατρικές παραστάσεις.

Στο θέατρο συνεργάστηκε με γνωστούς σκηνοθέτες όπως οι Μίνως Βολανάκης, Γ. Σεβαστίκογλου κ.ά. αλλά και με διάφορα θέατρα όπως το “Θέατρο του Νότου”, το “Θέατρο της οδού Κεφαλληνίας”, το “Εθνικό Θέατρο” και την “Ελεύθερη Σκηνή”.

Δίδαξε υποκριτική στην δραματική σχολή του Διομήδη Φωτιάδη και θεατρικό παιχνίδι σε νηπιαγωγεία και σε δημοτικά σχολεία της Αττικής. Επίσης, διατέλεσει μέλος του Δ.Σ. του Κεντρικού Θεάτρου Βόρειας Ελλάδας και του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου.

Επί τρία χρόνια παρουσίαζε το καθημερινό τηλεοπτικό νηπιαγωγείο της ΕΡΤ “Γύρω γύρω όλοι”, γράφοντας παράλληλα τα κείμενα των εκπομπών.

Έγραψε και παρουσίασε στην ΕΡΤ, σε συνεργασία με την Αννέτα Παπαθανασίου και την Ολυμπία Μπασκλαβάνη, την παιδική σειρά “Φώτα παρακαλώ”. Έγραψε και παρουσίασε την παιδική σειρά της ΕΡΤ “Μπουρμπουλήθρες”, το παιδικό θεατρικό έργο “Στη Χώρα του Καρνάβαλου”, παραμύθια για την ραδιοφωνική σειρά του 2ου προγράμματος της ΕΡΤ “Και όνειρα γλυκά”, την ραδιοφωνική σειρά “Χίλιες νύχτες και ένας Νασρεντίν”, που παρουσιαζόταν επί τρία χρόνια από την ελληνική ραδιοφωνία.

upl5b5c638fd1e45

Ως σεναριογράφος, υπέγραψε το σενάριο του τηλεοπτικού σίριαλ “Την κατάλληλη στιγμή”, το οποίο προβλήθηκε από την ΕΡΤ.

Από το 1997 ασχολήθηκε και με την συγγραφή θεατρικών κειμένων και παιδικών βιβλίων. Περισσότερα από δέκα έργα της έχουν μεταφραστεί σε διάφορες ξένες γλώσσες ενώ έχουν ανεβεί σε θεατρικές σκηνές της Ελλάδας και του εξωτερικού (Νέα Υόρκη, Λονδίνο, Κροατία, Ολλανδία) ; μεταξύ των οποίων τα:

Ποιος ανακάλυψε την Αμερική;

Σκωτσέζικο ντους,

Αγκά-σφι και φι,

Με διαφορά στήθους,

Φωτιά και νερό,

Ποιος κοιμάται απόψε;

Το μάτι της τίγρης.

Τα βιβλία της κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Δωδώνη, Καστανιώτης και Σοκόλης-Κουλεδάκης.

upl5b5ae4755cf3d

Η συλλογή διηγημάτων της Χαμένο δίκιο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Κέδρος.

Το Ποιος ανακάλυψε την Αμερική; έχει μεταφραστεί σε έξι γλώσσες και στην Πολωνία εμπεριέχεται στην Επίτομη Ανθολογία Ελληνικών Έργων Z Parnasu I Olimpu.

upl5b5ae4ad383d3

Το Φωτιά και νερό έχει μεταφραστεί στα αγγλικά και έχει ανέβει στο θέατρο Tristan Bates Theatre της Αγγλίας.

upl5b5c63a7bbfac

Aνάρτηση για την τραγική είδηση είχε κάνει η ηθοποιός Αννέτα Παπαθανασίου η οποία έγραφε: “Αγαπημένοι μου φίλοι σήμερα η εδώ και 32 χρόνια κολλητή μου φίλη, Χρύσα Σπηλιώτη ταυτοποιήθηκε και είναι πια επίσημα νεκρή.”.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Top Post Ad

Below Post Ad

Bottom Ad