Type Here to Get Search Results !

Bottom Ad

Φωτιά στη Στιμάγκα Κορινθίας: 37 μήνες φυλάκιση χωρίς αναστολή στον εμπρηστή – Ομολόγησε ο 72χρονος

 


Σε 37 μήνες φυλάκιση χωρίς αναστολή καταδικάστηκε ο εμπρηστής της μεγάλης φωτιάς στη Στιμάγκα Κορινθίας, η οποία εκδηλώθηκε την Τετάρτη (17/7).

Σημειώνεται ότι πρόκειται για άνδρα 72 ετών, μόνιμο κάτοικο της περιοχής, ο οποίος συνελήφθη στις 18 Ιουλίου 2024 στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από Αξιωματικούς της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΔΑΕΕ), σε συνεργασία με ανακριτικούς υπαλλήλους του Κ.Α.Ε.Ε. Πελοποννήσου και της Π.Υ. Κιάτου, ως υπαίτιος πρόκλησης πυρκαγιών από πρόθεση και κατ’ εξακολούθηση σε αγροτοδασικές εκτάσεις στην περιοχή Στιμάγκα Κορινθίας, στις 11 Ιουλίου 2024 καθώς και στις 18 Ιουλίου 2024, στην ίδια περιοχή.

Ομολόγησε ο δράστης

Κατά την εξέτασή του από τους αξιωματικούς της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού ο 72χρονος ομολόγησε ότι αυτός που προκάλεσε και την μεγάλη φωτιά στην ίδια περιοχή την προηγούμενη εβδομάδα που έκαιγε για 2 ημέρες προκαλώντας μεγάλες καταστροφές σε καλλιέργειες στη Στιμάγκα.

6274829 1

Παράλληλα, την ερχόμενη Τρίτη αναμένεται να απολογηθεί στον ανακριτή και για την μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε στην ίδια περιοχή την Πέμπτη (11/7). Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για 73χρονο ο οποίος φέρεται να έχει ομολογήσει τις πράξεις του.

kor3 1

Σημειώνεται ότι οι δύο φωτιές στη Στιμάγκα Κορινθίας έκαναν στάχτη μεγάλες εκτάσεις με αμπέλια και ελιές, καθώς και δάσος. Αν και η Πυροσβεστική κινητοποιήθηκε άμεσα, οι φωτιές έλαβαν διαστάσεις λόγω και των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή και χρειάστηκαν τιτάνιες προσπάθειες για να ελεγχθούν και τελικά να σβήσουν.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Top Post Ad

Below Post Ad

Bottom Ad