Type Here to Get Search Results !

Bottom Ad

Άβαξ: επιτυχής έκδοση ομολογιακού δανείου ύψους 300 εκατ.

 


Ικανοποίηση επικρατεί στη διοίκηση του κατασκευαστικού Ομίλου Άβαξ για την επιτυχή έκδοση κοινού ομολογιακού δανείου ύψους 300 εκατ. ευρώ, διάρκειας 7 ετών, από την 100% θυγατρική εταιρία Άβαξ Παραχωρήσεις.

Με το νέο ομολογιακό θα αναχρηματοδοτηθούν υφιστάμενα ομολογιακά, ενώ ο Όμιλος θα ενισχύσει τις δυνατότητες του για νέες επενδύσεις.

Βάσει των τελευταίων δημοσιευμένων οικονομικών στοιχείων της Άβαξ (31.12.23) τα συνολικά μακροπρόθεσμα ομολογιακά δάνεια ήταν 232 εκατ. τα βραχυπρόθεσμα 28 εκατ. και τα Leasing 92 εκατ. ευρώ, ενώ τα ταμειακά διαθέσιμα 76,9 εκατ. ευρώ.

Πρόκειται για κίνηση στο πλαίσιο της στρατηγικής του Ομίλου να μειώσει το δανεισμό της εισηγμένης κατασκευαστικής Άβαξ, ο οποίος περιορίζεται κυρίως στις ανάγκες για την εκτέλεση των έργων, και παράλληλα η θυγατρική για τις Παραχωρήσεις (εταιρία συμμετοχών σε έργα Παραχωρήσεων και ΣΔΙΤ), να αναλάβει η ίδια τη χρηματοδότηση για την υλοποίηση των αναπτυξιακών και επενδυτικών της σχεδίων.

Η έκδοση καλύφθηκε πλήρως από τις συνεργαζόμενες βασικές τράπεζες του Ομίλου με συντονιστή διοργάνωσης και εκπρόσωπο διαχειριστή την Πειραιώς.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ομίλου Άβαξ, Χρήστο Ιωάννου, «η επιτυχής έκδοση του ομολογιακού δανείου αποτελεί ορόσημο για τον Όμιλο. Η συμμετοχή των τραπεζών Piraeus Bank, Alpha Bank, Εθνική Τράπεζα, Bank Of Cyprus και Attica Bank αντικατοπτρίζει την εμπιστοσύνη τους στην αναπτυξιακή μας πορεία. Δεσμευόμαστε να αξιοποιήσουμε τους πόρους αυτούς για τη δημιουργία προστιθέμενης αξίας για τους μετόχους μας και την ελληνική οικονομία μέσω βιώσιμης ανάπτυξης».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Top Post Ad

Below Post Ad

Bottom Ad