Type Here to Get Search Results !

Bottom Ad

Οι γυναίκες που τρομάζουν τους άνδρες συνήθως εμφανίζουν αυτές τις 10 συμπεριφορές, χωρίς να το καταλαβαίνουν

 


Υπάρχει διαφορά στο να είναι μία γυναίκα διεκδικητική και στο να είναι απειλητική. Όμως, συχνά μία γυναίκα μπορεί ασυναίσθητα να τρομάζει τους άλλους μέσα από ορισμένες συμπεριφορές.

Βέβαια, είναι όλα θέμα αντίληψης. Δηλαδή, μπορεί εσείς να θεωρείτε ότι υπερασπίζεστε τον εαυτό σας, σε φυσιολογικό βαθμό, ενώ ένας άντρας να ερμηνεύει τη διεκδικητική σας συμπεριφορά ως απειλή. Το πιο περίεργο όλων είναι το γεγονός ότι δεν θέλετε να προκαλείτε τον φόβο ή την απειλή σε κανέναν αλλά δεν γνωρίζετε καν ότι η συμπεριφορά σας ερμηνεύεται έτσι.

Έχουν παρατηρηθεί 10 συγκεκριμένες συμπεριφορές που κάνουν τους άνδρες να νιώθουν ότι απειλούνται από μία γυναίκα, ακόμη και αν αυτή δεν το αντιλαμβάνεται.  Το ζήτημα δεν είναι να αλλάξετε, ασφαλώς, την προσωπικότητά σας, αλλά να καταφέρετε να αντιληφθείτε την επίπτωση που μπορεί να έχει η συμπεριφορά σας.

Οι γυναίκες που τρομάζουν τους άνδρες συνήθως εμφανίζουν αυτές τις 10 συμπεριφορές, χωρίς να το καταλαβαίνουν

• Υπερβολική ανεξαρτησία
• Διαρκής αμφισβήτηση
• Υψηλά επίπεδα ικανότητας
• Ισχυρή οπτική επαφή
• Ευθύς τρόπος επικοινωνίας
• Συναισθηματική αυτονομία
• Διαρκής άσκηση ελέγχου
• Ταπεινότητα
• Είναι πολύ διεκδικητικές
• Δεν δείχνουν ευάλωτες

Υπερβολική ανεξαρτησία

Η ανεξαρτησία είναι ένα αξιέπαινο χαρακτηριστικό. Οι ανεξάρτητες γυναίκες μας αποδεικνύουν ότι μπορούμε να σταθούμε στα πόδια μας και να βασιστούμε στις δυνάμεις μας. Η ισορροπία είναι το κλειδί. Μπορείτε κάλλιστα να είστε δυναμική και αυτόνομη, και την ίδια στιγμή να είστε ευάλωτη και ανοιχτή με τους ανθρώπους. Δεν υπάρχει λόγος να προσπαθείτε να αλλάξετε αυτό που είστε αλλά μπορείτε πλέον να καταλάβετε ποιες συμπεριφορές μπορεί να εκλαμβάνονται ως «υπερβολικές».

Διαρκής αμφισβήτηση

Η τάση αμφισβήτησης είναι γενικά, ένα θετικό χαρακτηριστικό, καθώς δείχνει ότι δεν φοβάστε να εκφραστείτε. Αν όμως παρατηρήσετε ότι, υπάρχουν άνδρες που νιώθουν άβολα επειδή θέλετε για όλα να ξέρετε το «γιατί», θα ξέρετε ότι σας θεωρούν απειλή. Δεν χρειάζεται να καταπιέζετε τον εαυτό σας, ούτε να λογοκρίνετε τις σκέψεις σας. Απλώς, σε ορισμένες περιπτώσεις είναι καλό να διακρίνετε αν αξίζει τον κόπο να μπείτε σε μία συζήτηση.

Υψηλά επίπεδα ικανότητας

Μία σχετική μελέτη έχει συμπεράνει ότι, οι γυναίκες με υψηλά επίπεδα ικανότητας στην εργασία τους θεωρούνται ως απειλή από τους άνδρες συναδέλφους τους. Αυτό δεν σημαίνει, ότι οι γυναίκες πρέπει να καταπιέζουν ή να υποβαθμίζουν τις ικανότητές τους, αλλά ότι αυτό μπορεί να δικαιολογεί τις αντιδράσεις που δέχονται από τους άλλους.

Συνεχίστε να διαπρέπετε, ενώ καλλιεργείτε ένα περιβάλλον που επιτρέπει σε όλους να δείξουν τον καλύτερο εαυτό τους. Έτσι, όχι μόνο ελαχιστοποιείται ο παράγοντας του εκφοβισμού, αλλά αντίθετα, δημιουργείται η δυνατότητα για εξέλιξη, μάθηση, και πρόοδο.

Ισχυρή οπτική επαφή

Η επαφή με τα μάτια είναι ένα από τα πιο δυνατά στοιχεία της μη λεκτικής επικοινωνίας. Δείχνει προσοχή και προσήλωση, ενδιαφέρον και αυτοπεποίθηση. Μία σχετική μελέτη καταδεικνύει ότι, τα άτομα που έχουν ισχυρή οπτική επαφή, έχουν την τάση να θεωρούνται πιο κυριαρχικά και δυναμικά.
Όσο θετικό και αν είναι το χαρακτηριστικό αυτό, μην ξεχνάτε ότι τα σημάδια τη γλώσσας του σώματος ερμηνεύονται με τρόπο μοναδικό από τον καθένα. Διατηρήστε μία ισορροπία ανάμεσα στην προσοχή στον συνομιλητή και τη φυσικότητα.

Ευθύς τρόπος επικοινωνίας

Η ξεκάθαρη και άμεση επικοινωνία είναι ένα αξιοθαύμαστο χαρακτηριστικό. Οι άνθρωποι που επικοινωνούν με ειλικρίνεια, αποφεύγουν τις παρεξηγήσεις, τις παρανοήσεις, τις αμφισημίες. Αν είστε μία γυναίκα που λέει τα πράγματα με το όνομά τους, δεν μιλάει με υπονοούμενα, τότε μπορεί να δίνετε την εντύπωση της επιθετικής ή της απότομης. Σημαντικό είναι να γνωρίζετε ότι καθένας έχει το δικό του, μοναδικό στιλ επικοινωνίας. Όσο καλό και αν είναι να είμαστε πυκνοί, σύντομοι και περιεκτικοί, η «ψιλή κουβέντα» λειαίνει την προσέγγιση του ανθρώπου και μπορεί να δημιουργήσει άνεση και οικειότητα με τους συνομιλητές.

Συναισθηματική αυτονομία

Η επαφή και η επίγνωση των συναισθημάτων μας, η ικανότητα της αποτελεσματικής διαχείρισής τους, είναι εξαιρετικά γοητευτικό χαρακτηριστικό. Την ίδια στιγμή, η συναισθηματική αυτονομία μαρτυρά ωριμότητα και ψυχική ανθεκτικότητα.
Όμως, η υπερβολική συναισθηματική αυτονομία, μπορεί ακούσια να δώσει την εντύπωση της τρομακτικά δυναμικής γυναίκας. Αν ποτέ δεν εξωτερικεύετε τα συναισθήματά σας και διαχειρίζεστε μόνες σας ό,τι και αν νιώθετε, δίνετε την εντύπωση ότι δεν είστε ανοιχτή, οπότε δεν χρειάζεστε την υποστήριξη ή τη βοήθεια που θέλουν να σας προσφέρουν.
Η έκφραση ευαλωτότητας, δεν είναι σημάδι αδυναμίας, αλλά αντίθετα, ένδειξη δύναμης. Η ευαλωτότητα μαρτυρά ότι μπορείτε να εμπιστεύεστε τους άλλους ώστε να εκφράζετε τις ανασφάλειες και τους φόβους σας, με αποτέλεσμα την καλλιέργεια δυνατότερων και βαθύτερων σχέσεων.

Διαρκής άσκηση ελέγχου

Η ανάγκη πολλών ανθρώπων να έχουν τον έλεγχο της ζωής τους, εκτείνεται συχνά και στις σχέσεις τους. Μπορεί η άσκηση ελέγχου να δίνει το αίσθημα της ασφάλειας και της τάξης, όμως την ίδια στιγμή μπορεί να μοιάζει ως ένα χαρακτηριστικό απειλητικό για τους άλλους. Μπορεί οι άνθρωποι γύρω σας, να νιώθουν ότι δεν μπορούν να εκφράσουν τη γνώμη τους ή να πάρουν τις αποφάσεις που θέλουν. Απελευθερώνοντας τον εαυτό σας από την ανάγκη του ελέγχου, αφήνοντας τους άλλους να εκφραστούν άνετα, ακόμη και να έχουν το πρώτο χέρι, ενδυναμώνετε τις σχέσεις σας με τους άλλους ανθρώπους.

Ταπεινότητα

Μπορεί να θεωρείτε ότι η ταπεινότητα είναι το αντίθετο της απειλητικής δυναμικότητας. Και όμως, η ταπεινοφροσύνη μπορεί να έχει ένα απροσδόκητο αποτέλεσμα. Όταν είναι γνήσια, η ταπεινότητα μαρτυρά υψηλά επίπεδα αυτογνωσίας και σεβασμού προς τους άλλους. Αν όμως είστε άνθρωπος που διαρκώς υποβαθμίζει τα επιτεύγματά του ή αποφεύγει τον έπαινο, αυτό μπορεί να κάνει τους άλλους να θεωρήσουν ότι έχετε εξαιρετικά υψηλά στάνταρ και δύσκολα ικανοποιήστε. Το βασικό είναι να μπορείτε να δέχεστε τα κομπλιμέντα με ευγένεια, να αναγνωρίζετε τα κατορθώματά σας, χωρίς να κατρακυλάτε στον κομπασμό. Το κυριότερο είναι να μπορέσετε να βρείτε τη χρυσή τομή ανάμεσα στην μετριοφροσύνη και την ικανότητα να αποδίδετε στον εαυτό σας, τα εύσημα που του αξίζουν.

Είναι πολύ διεκδικητικές

Η διεκδικητικότητα, είναι ένα αξιοθαύμαστο χαρακτηριστικό, δείχνει αυτοπεποίθηση, ηγετική ικανότητα και τη δυνατότητα να υπερασπίζεσαι τον εαυτό σου και τους άλλους. Όμως, υπάρχει μία λεπτή διαχωριστική ανάμεσα στη διεκδικητικότητα και την επιθετικότητα ή την απειλή.
Αν είστε το πρώτο άτομο που θα εκφέρει γνώμη ή αν δεν υποχωρείτε με τίποτα από μία λογομαχία, κάνετε τους άλλους να αισθάνονται άβολα με το να εκφράσουν ειλικρινά τη γνώμη τους. Ναι μεν είναι σημαντικό να είστε διεκδικητική, όμως είναι εξίσου αναγκαία να δίνετε χώρο έκφρασης και στους άλλους. Μία συζήτηση άλλωστε, απαιτεί τη συμμετοχή όλων των μελών. Χρειάζεται τόσο να διατυπώνουμε τις δικές μας, όσο και να αφουγκραζόμαστε τις γνώμες των άλλων.

Δεν δείχνουν ευάλωτες

Η πεποίθησή σας ότι πρέπει πάντα να δείχνετε δυνατή και ακλόνητη, μπορεί άθελά σας να εκφοβίσει τους γύρω σας. Μπορεί να υψώσει ένα εμπόδια που κάνει δύσκολη τη σύνδεση με τους ανθρώπους, ειδικά τους άνδρες. Η ευαλωτότητα δεν είναι ένδειξη αδυναμίας, αλλά αντίθετα, μαρτυρά ανθρωπιά.

Είναι η άνεση του να δείχνεις στους άλλους ότι έχεις και εσύ τις στιγμές της αμφιβολίας, του φόβου και της αβεβαιότητάς σου. Η αίσθηση αυτή, δημιουργεί τη δυνατότητα συσχετισμού και κατανόησης, αίροντας τα εμπόδια της επικοινωνίας και καλλιεργώντας ισχυρότερους δεσμούς.

Tip: Σκοπός δεν είναι να αλλάξετε τον εαυτό σας, αλλά να κατανοήσετε το πως οι ενέργειές σας μπορεί να ερμηνεύονται από τους άλλους. Το ζήτημα είναι να βρεθεί η ισορροπία και η δυνατότητα αυτό-έκφρασης, σε ένα περιβάλλον αποδοχής και υποστήριξης. Άλλωστε, καμία σημασία δεν έχει να προκαλούμε ή να νιώθουμε φόβο από τη συμπεριφορά των άλλων. Ζητούμενο είναι η επικοινωνία, η σύνδεση η κατανόηση. Η δυναμικότητα μίας γυναίκας δεν βρίσκεται στον βαθμό απειλής που προκαλεί, αλλά στη δυνατότητα να εμπνέει και να επηρεάζει θετικά, μέσα από τη συμπόνοια, την ευγένεια, την κατανόηση.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Top Post Ad

Below Post Ad

Bottom Ad