Η 24χρονη που ζει με το σπάνιο σύνδρομο της Πολωνίας και το σώμα της έχει δύο διαφορετικές πλευρές.
Όλοι οι ενήλικες κρύβουμε στην ψυχή μας ένα παιδί αλλά αυτή η γυναίκα είναι κυριολεκτικά μισή παιδί, λόγω μίας σπάνιας αναπτυξιακής διαταραχής που κάνει το ένα μισό του σώματός της να μεγαλώνει πιο αργά από το υπόλοιπο.
Την ιστορία της 24χρονης Κάρον Μιλς μοιράστηκε η Sun. Η Βρετανίδα οκτώ χειρουργικές επεμβάσεις στο στήθος και τέσσερις χειρουργικές επεμβάσεις στο χέρι της, για να προσπαθήσει να διορθώσει τις αναπηρίες που προκαλούνται από το σύνδρομο Πολωνίας.
Το σπάνιο σύνδρομο
Η κατάσταση της Κάρον διαγνώστηκε αμέσως μετά τη γέννηση, όταν οι γιατροί παρατήρησαν ότι ο πήχυς, το χέρι και το στήθος της ήταν όλα μικρότερα στη δεξιά της πλευρά.
«Οι γιατροί δεν το είχαν ακούσει ποτέ, έπρεπε να ερευνήσουν την κατάστασή μου πριν καταλήξουν στη διάγνωση», είπε η γυναίκα στο μέσο.
Ακόμα και σήμερα, το δεξί χέρι της Κάρον είναι περίπου το μισό σε μέγεθος από το αριστερό της, ενώ τα υποανεπτυγμένα του κόκκαλα οδηγούν σε συχνούς τραυματισμούς.
Στο γυμνάσιο, όταν μπήκε στην εφηβεία, το δεξί της στήθος δεν αναπτυσσόταν όπως το αριστερό, με αποτέλεσμα να γίνει στόχος σκληρής κοροϊδίας από τα άλλα παιδιά, ενώ αναγκάστηκε να γίνει αριστερόχειρας για αναπτύξει τη δεξιοτεχνία της.
Πώς το αντιμετώπισε
Σε ηλικία 15 ετών, η Caron έκανε το πρώτο της εμφύτευμα στήθους το οποίο έσπασε μετά από τέσσερις μήνες. Σε ηλικία 16 ετών, έκανε ένα δεύτερο εμφύτευμα που κράτησε δύο χρόνια.
Σε ηλικία 19 ετών, έκανε αρκετές επεμβάσεις που δεν ήταν επιτυχείς. Έχει επίσης χειρουργηθεί στους μυς του μαστού. Το περασμένο καλοκαίρι, σε ηλικία 23 ετών, τοποθέτησε περισσότερα εμφυτεύματα που μέχρι στιγμής ήταν επιτυχημένα και της έδωσαν ομοιόμορφες αναλογίες.
Η ίδια λέει: «Οι εγχειρήσεις μου προκάλεσαν πολύ πόνο, πέρα από το bullying στο σχολείο και το κολέγιο, αλλά τώρα νιώθω πολύ ευχαριστημένη με τον τρόπο που φαίνεται το στήθος μου».
«Έχω αρχίσει να ενδιαφέρομαι πολύ για την ιατρική και θέλω να βοηθήσω άλλους που επηρεάζονται από παρόμοια σύνδρομα», είπε.
«Γνώρισα άτομα με το σύνδρομο για πρώτη φορά τον περασμένο μήνα και ήταν καταπληκτικό. Πήραμε μέρος σε μια επίδειξη μόδας για την ευαισθητοποίηση του κόσμου», πρόσθεσε.
Δημοσίευση σχολίου
0 Σχόλια