Type Here to Get Search Results !

Bottom Ad

Ανατpοπή με την Εφορία – Έτσι θα πλnρώνοuμε από εδώ και πέρα

 



Από το κινητό σου όλες οι πληρωμές στην Εφορία, το νέο App

 Το νέο φορο-ξυπνητήρι και φορο-ημερολόγιο – Έφτασε η νέα εφαρμογή για τη διευκόλυνση των φορολογουμένων

Η νέα εφαρμογή της ΑΑΔΕ θα ενσωματώνει και έναν ψηφιακό βοηθό

Μια νέα εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα, μέσω της οποίας οι φορολογούμενοι θα μπορούν να κάνουν σχεδόν όλες τις συναλλαγές τους, παρουσιάζουν σήμερα υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και ΑΑΔΕ.


Με το «myAADEapp» οι πολίτες θα βλέπουν στην οθόνη του κινητού τους το φορολογικό προφίλ και τις οφειλές τους προς την Εφορία, ενώ θα μπορούν να πληρώνουν μέσω κάρτας, να παίρνουν γενικές και προσωποποιημένες ενημερώσεις για τις υποχρεώσεις τους, να αποθηκεύουν βασικά φορολογικά τους έγγραφα, να ενημερώνονται για τυχόν επιστροφές φόρων, ακόμα και να εκδίδουν ψηφιακά τιμολόγια και δελτία αποστολής.

Η νέα εφαρμογή θα ενσωματώνει και έναν ψηφιακό βοηθό, ο οποίος σε πρώτη φάση θα μπορεί αρχικά να δίνει απαντήσεις σε ερωτήσεις φορολογικού ενδιαφέροντος και στη συνέχεια να εκδίδει τα απαιτούμενα δικαιολογητικά ή πιστοποιητικά.

Το MyAADEApp

Η νέα εφαρμογή θα περιέχει σε πρώτη φάση:

1. Πληρωμή οφειλών μέσω IRIS ή κάρτας

2. Τα αιτήματα και τα ραντεβού που θα έχουν κλείσει οι φορολογούμενοι

3. Τα μηνύματα και τις ειδοποιήσεις. Θα έχουν τη δυνατότητα να λαμβάνουν ειδοποιήσεις όπως πληρωμή δόσεων ρύθμισης, ή φόρων. Δύο, τρεις ημέρες πριν λήξη η προθεσμία της πληρωμής θα ειδοποιούνται στο κινητό τους μέσω της εφαρμογής.

4. Στοιχεία επικοινωνίας, IBAN. Μέσω της εφαρμογής οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να καταχωρούν ή να αλλάξουν το IBAN

5. MyWallet: Θα υπάρχουν όπως φορολογική ενημερότητας, στοιχεία μητρώου και τέλη κυκλοφορίας.

Όπως ανέφερε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κώστας Χατζηδάκης η νέα εφαρμογή είναι ένα φορολογικό ημερολόγιο και ένα φορολογικό ξυπνητήρι που οι πολίτες μπορούν να έχουν πρόσβαση οπουδήποτε κι αν βρίσκονται.

Ο υπουργός ψηφιακής διακυβέρνησης Δημήτρης Παπαστεργίου, τόνισε ότι σε λίγες ημέρες έρχεται ο προσωπικός αριθμός για να δώσει λύση σε πολλά προβλήματα, ενώ ο υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Χάρης Θεοχάρης υπογράμμισε ότι η νέα εφαρμογή φέρνει πιο κοντά τον πολίτη στη διοίκηση.


Από τη φορολογική διοίκηση εκτιμούν ότι με τη νέα εφαρμογή και τα μηνύματα που θα λαμβάνουν οι φορολογούμενοι θα αυξηθούν σημαντικά οι εμπρόθεσμες πληρωμές, καθώς αρκετοί ξεχνούν τις υποχρεώσεις τους με αποτέλεσμα να χρεώνονται με προσαυξήσεις και πρόστιμα ή να χάνουν τις ρυθμίσεις τους.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Top Post Ad

Below Post Ad

Bottom Ad