Type Here to Get Search Results !

Bottom Ad

Οι ΗΠΑ κατασκευάζουν πλωτή πλατφόρμα για την ανθρωπιστική βοήθεια στη Λωρίδα της Γάζας

 Οι ΗΠΑ κατασκευάζουν πλωτή πλατφόρμα για την ανθρωπιστική βοήθεια στη Λωρίδα της Γάζας

Θα απασχοληθούν πάνω από 1.000 Αμερικανοί στρατιώτες – Φόβοι για επιθέσεις από τη Χαμάς


Μία πλωτή πλατφόρμα, που θα λειτουργεί ως προβλήτα από το έδαφος της Γάζας στα πλοία του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού, ετοιμάζουν οι ΗΠΑ, προκειμένου να στείλουν ανθρωπιστική βοήθεια στους Παλαιστίνιους.

Συγκεκριμένα, όπως μεταδίδει η Washington Post, το έργο αναμένεται να διαρκέσει περί τους δύο μήνες και στόχο έχει να μπορέσει να μεταφέρεται η ανθρωπιστική βοήθεια με ασφάλεια στον πληθυσμό της Γάζας.

Με αυτόν τον τρόπο μάλιστα από την μία θα αποτραπεί να βρεθεί προσωπικό των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων στο έδαφος της Γάζας, ενώ την ίδια ώρα η ανθρωπιστική βοήθεια θα μεταφέρεται με ασφάλεια και πιο αποτελεσματικά, ειδικά μετά την τραγική εξέλιξη κατά την οποία μία παλέτα με ανθρωπιστική βοήθεια έπεσε και σκότωσε πέντε άτομα και τραυμάτισε άλλα δέκα αφού δεν άνοιξε το αλεξίπτωτο.

Η κατασκευή της πλωτής προβλήτας και της γέφυρας που θα συνδέει την ξηρά με τα πλοία θα απαιτήσει περίπου 1.000 Αμερικανούς στρατιώτες για την κατασκευή της δήλωσε στους δημοσιογράφους ο υποστράτηγος Πάτρικ Ράιντερ, εκπρόσωπος Τύπου του Πενταγώνου.

Ο Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε από την πλευρά του την πρωτοβουλία, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του για την κατάσταση της Ένωσης την Πέμπτη, καθώς οι ελπίδες για μια νέα κατάπαυση του πυρός στον πεντάμηνο πόλεμο του Ισραήλ με τη Χαμάς εξασθενούν και η κυβέρνησή του αντιμετωπίζει δριμεία κριτική για την τεράστια παροχή αμερικανικών όπλων που έχουν συμβάλει στον τεράστιο αριθμό των νεκρών αμάχων στη σύγκρουση.

Είναι ένα στοιχείο ενός ευρύτερου «θαλάσσιου διαδρόμου» που οι Ηνωμένες Πολιτείες και άλλες χώρες έχουν δεσμευτεί να δημιουργήσουν εν μέσω αυξανόμενων ανησυχιών για την κατάσταση.

Το λιμάνι βαθέων υδάτων του Ισραήλ στο Ashdod απέχει λιγότερο από 25 μίλια από τη Γάζα, αλλά οι Ισραηλινοί αξιωματούχοι έχουν αρνηθεί να ανοίξουν το βόρειο συνοριακό πέρασμα. Το λιμάνι Ελ Αρίς της Αιγύπτου, ακριβώς νότια της Γάζας, αποτελεί βασικό σημείο άφιξης βοήθειας.

Αλλά όλες οι αποστολές πρέπει να περάσουν από μια επίπονη διαδικασία φόρτωσης σε φορτηγά που ταξιδεύουν σε ένα ισραηλινό χώρο επιθεώρησης, μόνο για να ξεφορτωθούν και να επαναφορτωθούν ξανά για να ενταχθούν στη συνέχεια σε μια ουρά οχημάτων που περιμένουν να εισέλθουν στο παλαιστινιακό έδαφος.

Περίπου 576.000 άνθρωποι – περισσότερο από το ένα τέταρτο του πληθυσμού του θύλακα – βρίσκονται στα πρόθυρα της πείνας, σύμφωνα με αξιωματούχους των Ηνωμένων Εθνών. Το Υπουργείο Υγείας της Γάζας δήλωσε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ότι τουλάχιστον 20 άνθρωποι εκεί έχουν πεθάνει από υποσιτισμό και αφυδάτωση.

Υπάρχει «τρομερή, επείγουσα ανάγκη» για ανακούφιση, δήλωσε ο Ράιντερ περιγράφοντας αυτό που χαρακτήρισε ως «αποστολή έκτακτης ανάγκης» που ακόμη ολοκληρώνεται.

Στην προσπάθεια θα συμμετάσχουν αμερικανικά στρατεύματα, συμπεριλαμβανομένης της 7ης Ταξιαρχίας Μεταφορών του στρατού που εδρεύει στη Βιρτζίνια. Η επιχείρηση θα περιλαμβάνει την κατασκευή ενός πλωτού προβλήτα στη θάλασσα που θα επιτρέπει στα πλοία να παραδίδουν βοήθεια, η οποία στη συνέχεια θα φορτώνεται σε πλοία υποστήριξης του Πολεμικού Ναυτικού και θα εκφορτώνεται σε μια πλωτή γέφυρα. Η γέφυρα δύο λωρίδων, μήκους περίπου μισού χιλιομέτρου, θα οδηγηθεί σε μια περιοχή αποβίβασης στην ξηρά και θα στερεωθεί στο έδαφος από μη αμερικανικό προσωπικό, το οποίο ο Ryder δεν κατονόμασε. Στη συνέχεια, φορτηγά θα αποκτήσουν πρόσβαση στο φράγμα για να παραλάβουν και να μεταφέρουν τη βοήθεια.

Η Ουάσινγκτον συντονίζεται με άλλες χώρες της περιοχής, τα Ηνωμένα Έθνη και ανθρωπιστικές ομάδες για να καθορίσει πώς θα διανεμηθεί η βοήθεια μόλις φτάσει στην ξηρά, δήλωσε ο Ράιντερ. Το αμερικανικό προσωπικό θα παραμείνει είτε στην γέφυρα είτε στα πλοία, είπε.

Ερωτηθείς αν το Πεντάγωνο πιστεύει ότι οι μαχητές της Χαμάς θα στοχεύσουν τις αμερικανικές δυνάμεις που επιχειρούν στα ανοιχτά, ο Ράιντερ είπε ότι αυτό είναι «σίγουρα πιθανό». Πρόσθεσε ότι «αν η Χαμάς ενδιαφέρεται πραγματικά για τον παλαιστινιακό λαό, τότε… θα ήλπιζε κανείς ότι αυτή η διεθνής αποστολή για την παράδοση βοήθειας σε ανθρώπους που την έχουν ανάγκη θα μπορούσε να γίνει ανεμπόδιστα».

Πηγή: newsbeast.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Top Post Ad

Below Post Ad

Bottom Ad