Type Here to Get Search Results !

Bottom Ad

Ρωσία: Λέει ότι απέτρεψε απόπειρες χερσαίας εισβολής από την Ουκρανία

 

Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, οι επιθέσεις έγιναν τα ξημερώματα


Απόπειρες χερσαίας εισβολές από την Ουκρανία υποστηρίζει ότι απέτρεψε η Ρωσία.

Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, οι επιθέσεις έγιναν σήμερα, Τρίτη, τα ξημερώματα, ενώ χρησιμοποιήθηκαν άρματα μάχης και τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού για να στοχοθετηθούν διάφορες περιοχές στη ρωσική πλευρά των συνόρων. Από την πλευρά τους, τα ρωσικά στρατεύματα χρησιμοποίησαν πυραύλους, μονάδες του πυροβολικού και εναέριες δυνάμεις για να απωθήσουν τις επιθέσεις.

Νωρίτερα, το πρακτορείο ειδήσεων RIA μετέδωσε ότι η ρωσική υπηρεσία ασφαλείας FSB αρνήθηκε ότι ομάδες ενόπλων με έδρα τους την Ουκρανία κατάφεραν να διεισδύσουν στο ρωσικό έδαφος. Το πρακτορείο ειδήσεων TASS, επικαλούμενο την FSB, μετέδωσε από την πλευρά του ότι οι ρωσικές δυνάμεις σκότωσαν 100 άτομα και κατέστρεψαν πολλά τεθωρακισμένα οχήματα ενώ μάχονταν για να ανακόψουν τις απόπειρες διείσδυσης.

Τουλάχιστον δύο ομάδες ενόπλων, με έδρα τους την Ουκρανία, που φέρονται να αποτελούνται από Ρώσους που είναι κατά του Κρεμλίνου, εξαπέλυσαν επιδρομές στα δυτικά σύνορα της Ρωσίας σήμερα, σύμφωνα με τις σελίδες τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο Αντρίι Γιούσοφ, εκπρόσωπος της υπηρεσίας πληροφοριών του ουκρανικού στρατού, δήλωσε στο ουκρανικό δίκτυο 24 Channel ότι οι ομάδες διεξάγουν την επιχείρηση σε ρωσικό έδαφος με δική τους πρωτοβουλία.

Αντιμέτωπο εδώ και δύο χρόνια με τη ρωσική εισβολή, το Κίεβο επιτίθεται τακτικά σε ρωσικές περιοχές με τη βοήθεια drones, αλλά οι διεισδύσεις στο ρωσικό έδαφος είναι πολύ σπάνιες.


Στις φλόγες διυλιστήριο ύστερα από επίθεση ουκρανικών drones

Στο μεταξύ, επίθεση από ουκρανικά drones δέχθηκε τα ξημερώματα διυλιστήριο πετρελαίου στην πόλη Κστόβα, στην περιφέρεια Νίζνι Νόβγκραντ της Ρωσίας, όπως ανακοίνωσε ο περιφερειάρχης Γκλιέμπ Νικίτιν μέσω Telegram. Οι εγκαταστάσεις τυλίχθηκαν στις φλόγες.

Το ρωσικό μέσο ενημέρωσης Baza, το οποίο θεωρείται πως έχει σχέσεις με τις ρωσικές υπηρεσίες ασφαλείας, έκανε λόγο για ουκρανική επίθεση με drones.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, Reuters


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Top Post Ad

Below Post Ad

Bottom Ad