Ήταν χειρότερη η πίεση που δεχόταν η Νταϊάνα από τον Τύπο, υποστηρίζει ο αδερφός της πριγκίπισσας Νταϊάνα, κόμης Σπένσερ σε συνέντευξή του στο BBC.
Ο κόμης Σπένσερ ρωτήθηκε για τον απόηχο του σκανδάλου με τη φωτογραφία της Κέιτ Μίντλετον και υποστήριξε πως η επιμονή του Τύπου που βίωσε η Νταϊάνα ήταν «πιο επικίνδυνη» από την πίεση που υφίσταται σήμερα η Κέιτ Μίντλετον, η σημερινή πριγκίπισσα της Ουαλίας. Ο κόμης Σπένσερ παραχώρησε συνέντευξη στο BBC (θα μεταδοθεί την Κυριακή) και μεταξύ άλλων δήλωσε «ανήσυχος» σχετικά με το «τι συνέβη στ' αλήθεια» με το σκάνδαλο της φωτογραφίας. Επιμένει ωστόσο, πως η κατάσταση ήταν πιο επικίνδυνη για την Νταϊάνα, λέγοντας: «Νομίζω ότι ήταν πιο επικίνδυνο την εποχή εκείνη». «Νομίζω ότι, αν κοιτάξω πίσω στο '97 και τον θάνατο της Νταϊάνα, νομίζω ότι ήταν πάρα πολύ σοκαριστικό - οι συνθήκες του θανάτου της ήταν τόσο συγκλονιστικές, που έκανε τη βιομηχανία που υποστηρίζει τους παπαράτσι να εξετάσει πραγματικά πιο προσεκτικά τι θα μπορούσε να κάνει και δεν έκανε», είπε.
Στην ίδια συνέντευξη, ο ίδιος αναφέρθηκε αναλυτικά και με λεπτομέρειες στη βία που υπέστη ο ίδιος και η αδελφή του στο σπίτι τους, καθώς ως παιδιά, αυτός και η Νταϊάνα τιμωρήθηκαν από μια νταντά με «επώδυνους» τρόπους, όπως χαρακτηριστικά είπε. Ο Σπένσερ εμφανίστηκε στο BBC με αφορμή την κυκλοφορία του βιβλίου του «A Very Private School», όπου αναφέρει τα συγκλονιστικά περιστατικά βίας και σεξουαλικής κακοποίησης που υπέστη ως νεαρό αγόρι όταν τον έστειλαν σε οικοτροφείο, στην ηλικία των οκτώ ετών.
Στο βιβλίο του αναφέρει ότι μια γυναίκα μέλος του προσωπικού, κακοποίησε αυτόν και άλλα νεαρά αγόρια στον κοιτώνα τους, καθώς και ότι ο τότε διευθυντής του σχολείου, Τζον Πορτς, προκάλεσε «βίαιους ξυλοδαρμούς». Το Maidwell School, το οποίο αφορούν οι καταγγελίες του Σπένσερ, ανέφερε σε ανακοίνωσή του: «Είναι απογοητευτικό να διαβάζουμε για τις εμπειρίες που είχαν ο Charles Spencer και μερικοί από τους αποφοίτους του στο σχολείο και λυπούμαστε αυτή ήταν η εμπειρία τους. Είναι δύσκολο να διαβάσουμε για πρακτικές που, δυστυχώς, μερικές φορές πιστεύονταν ότι ήταν φυσιολογικές και αποδεκτές εκείνη την εποχή. Μέσα στην εκπαίδευση σήμερα, σχεδόν κάθε πτυχή της σχολικής ζωής έχει εξελιχθεί σημαντικά από τη δεκαετία του 1970. Στο επίκεντρο των αλλαγών βρίσκεται η προστασία των παιδιών και προώθηση της ευημερίας τους».
Στη συνέντευξή του, ο κόμης Σπένσερ αποκάλυψε επίσης ότι αυτός και οι αδερφές του υπέστησαν βίαιες τιμωρίες στο σπίτι ως μικρά παιδιά. Είπε ότι μία από τις νταντάδες που τον πρόσεχαν μαζί με την Νταϊάνα, που στο βιβλίο του ονομάζεται «Nanny Forster», «συνήθιζε να χτυπά τα κεφάλια μας, αν και οι δύο κάναμε κάτι άτακτο, προφανώς εν αγνοία του πατέρα μου. Πονούσε πραγματικά και το θυμάμαι ακόμα».
Μια άλλη νταντά, που πρόσεχε τις μεγαλύτερες αδερφές του, αλλά όχι την Νταϊάνα, χρησιμοποιούσε καθαρτικά για να τις τιμωρήσει, είπε στο BBC:
«Μια άλλη νταντά μας τιμωρούσε ρίχνοντάς μας καθαρτικά και οι γονείς μου δεν μπορούσαν να καταλάβουν γιατί ήμασταν συνεχώς άρρωστα».
Πηγή: lifo.gr
Δημοσίευση σχολίου
0 Σχόλια