Δεν ήταν μια εύκολη απόφαση καθώς η κυρία Ασημακοπούλου θεωρούνταν από τα δυνατά ονόματα του «γαλάζιου» ευρωψηφοδελτίου.
Διαδοχικές εξελίξεις πυροδότησαν τα όσα είχαν δει το φως της δημοσιότητας το προηγούμενο διάστημα αναφορικά με την αποστολή e-mails σε αποδήμους από την Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου. Χθες σε ανάρτησή της η ευρωβουλευτής γνωστοποίησε πως δεν θα συμμετάσχει στις ευρωεκλογές, δίνοντας τέλος στα σενάρια που υπήρχαν τις προηγούμενες ημέρες.
Ακολούθησε η παραίτηση του γενικού γραμματέα του υπουργείου Εσωτερικών Μιχάλη Σταυριανουδάκη, που ανέλαβε την πολιτική ευθύνη. Συνεργάτης του φαίνεται πως έδωσε τα σχετικά στοιχεία στον Γραμματέα Αποδήμων της Νέας Δημοκρατίας Νίκο Θεοδωρόπουλο και στη συνέχεια αυτά έφτασαν στην ευρωβουλευτή.
Σύμφωνα με πληροφορίες όταν ήρθαν στη δημοσιότητα οι καταγγελίες για τα μαζικά mails από την ευρωβουλευτή, στο Μαξίμου έκαναν τη δική τους «έρευνα» για το τι έχει συμβεί (παράλληλα με αυτές της αρχής προστασίας προσωπικών δεδομένων και του υπουργείου Εσωτερικών). Αυτή την εβδομάδα φαίνεται πως έγιναν γνωστά τα αποτελέσματα της σχετικής έρευνας και έτσι δρομολογήθηκαν οι εξελίξεις, καθώς από το κυβέρνηση δεν ήθελαν να σέρνεται το θέμα.
Πληροφορίες αναφέρουν πως υπήρξε και επικοινωνία του Γιάννη Μπρατάκου με την Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, με την ευρωβουλευτή να υπογραμμίζει και στην ανάρτηση της πως είναι «στρατιώτης» της παράταξης της Νέας Δημοκρατίας Δεδομένο πάντως είναι πως δεν ήταν μια εύκολη απόφαση καθώς η κυρία Ασημακοπούλου θεωρούνταν από τα δυνατά ονόματα του «γαλάζιου» ευρωψηφοδελτίου.
Κυβερνητικές πηγές υπογράμμιζαν χθες πως σε καμία περίπτωση η επίμαχη διαρροή δεν σχετίζεται χρονικά με την πλατφόρμα εγγραφών για την επιστολική ψήφο, γιατί ο κ. Σταυριανουδάκης είχε αυτή την αρμοδιότητα μέχρι τον Ιούνιο του 2023. Αναφορικά με τα όσα ακολούθησαν οι ίδιες πηγές τόνιζαν πως η εξέλιξη αυτή αδικεί την εν γένει παρουσία της Αννας Μισέλ Ασημακοπούλου στο Ευρωκοινοβούλιο καθώς και το έργο του Μιχάλη Σταυριανουδάκη στο Εσωτερικών, αλλά είναι κάποια πράγματα που δύσκολα μπορούν να ξεπεραστούν.
Τι λέει η κυβέρνηση για την επιστολική ψήφο
Στην κυβέρνηση δεν θέλουν τα πρόσφατα γεγονότα να επηρεάσουν αρνητικά πολίτες που σκέφτονται να ψηφίσουν με επιστολική ψήφο στις ευρωεκλογές. «Η επιστολική ψήφος γίνεται με όλα τα πρωτόκολλα ασφαλείας που προβλέπει η Ευρωπαϊκή Ένωση. Με όλα. Είναι η πιο αυστηρή διαδικασία σε σχέση με οποιαδήποτε άλλη χώρα» υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης.
Να σημειωθεί εδώ πως από την κυβέρνηση εστιάζουν ιδιαίτερα στην επιστολική ψήφο, καθώς εκτιμούν πως θα βοηθήσει στην μείωση των ποσοστών της αποχής. Μάλιστα στόχος είναι σε δεύτερη φάση να ανοίξει η συζήτηση για την καθιέρωση του μέτρου και στις εθνικές εκλογές, κάτι πάντως που απαιτεί ευρύτερη συναίνεση.
Ασφυκτικό pressing από την αντιπολίτευση
Καταιγιστικά είναι τα πυρά της αντιπολίτευσης προς την κυβέρνηση για το συγκεκριμένο θέμα και η πολιτική αντιπαράθεση έχει πάρει φωτιά. « Ποιοι άλλοι απέκτησαν πρόσβαση και σε ποια στοιχεία; Πόσοι και ποιοι ακόμη εμπλέκονται στο σκάνδαλο;» είναι μερικά από τα ερωτήματα που έθεσε χθες ο ΣΥΡΙΖΑ.
«Το μοτίβο “συγκάλυψη και διαφθορά” συνεχίζεται» επεσήμανε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης και αναφερόμενος στη Νέας Δημοκρατία μίλησε για αλαζονεία που αναγεννάται από την ατιμωρησία. Σε υψηλούς τόνους κριτική ασκείται και από τα άλλα κόμματα της ελάσσονος αντιπολίτευσης.
Πηγή: naftemporiki.gr
Δημοσίευση σχολίου
0 Σχόλια