Type Here to Get Search Results !

Bottom Ad

Αττικό Ζωολογικό Πάρκο: Γεννήθηκε σπάνιος πυγμαίος ιπποπόταμος

 

Ένας πυγμαίος ιπποπόταμος, ένα από τα πλέον σπάνια και απειλούμενα είδη, γεννήθηκε στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο για πρώτη φορά εδώ και 10 χρόνια.

Η έλλειψη αρσενικών πυγμαίων ιπποπόταμων σε αιχμαλωσία είχε κάνει περίπλοκες τις προσπάθειες αναπαραγωγής, έτσι το προσωπικό του ζωολογικού κήπου ήταν “απόλυτα ενθουσιασμένο” που το μωρό ήταν αγόρι, είπε στο Reuters η Νόι Ψαρουδάκη, κτηνίατρος άγριας ζωής του ζωολογικού κήπου.

Καταγράφονται ως απειλούμενα είδη από τη Διεθνή Ένωση για τη Διατήρηση της Φύσης και υπολογίζεται ότι μόνο περίπου 2.000-2.500 εξακολουθούν να ζουν στη φύση.

“Αυτή είναι η πρώτη γέννα στο ζωολογικό κήπο το 2024 και τι γέννα!” είπε η κα Ψαρουδάκη.

Οι Πυγμαίοι ιπποπόταμοι συναντιούνται σε βάλτους και τροπικά δάση στη δυτική Αφρική. Καταγράφονται ως απειλούμενα είδη από τη Διεθνή Ένωση για τη Διατήρηση της Φύσης και υπολογίζεται ότι μόνο περίπου 2.000-2.500 εξακολουθούν να ζουν στη φύση.

Ζυγίζοντας 7 κιλά, ο πυγμαίος ιπποπόταμος, το όνομα του οποίου θα τεθεί σε ψηφοφορία, γεννήθηκε στις 19 Φεβρουαρίου από τους δύο μοναδικούς πυγμαίους ιπποπόταμους στον ζωολογικό κήπο, τη Λίζι και τον Τζαμάλ.

Ο ιπποπόταμος, μοναχικός και νυχτερινός από τη φύση του, θα παραμείνει με τη μητέρα του για μερικούς μήνες μέχρι να βγει στην ύπαιθρο.



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Top Post Ad

Below Post Ad

Bottom Ad