Type Here to Get Search Results !

Bottom Ad

ΕΚΠΑ: ΕΔΕ για το κλείσιμο του server

 

Έχει ήδη ξεκινήσει η κλήση εμπλεκόμενων


Ένορκη Διοικητική Εξέταση διέταξε ο Πρύτανης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών σχετικά με το περιστατικό «κατάρρευσης» του server, ως ένδειξη διαμαρτυρίας ενάντια στις ηλεκτρονικές εξεταστικές.

Ειδικότερα, το ΕΚΠΑ σε ανακοίνωσή του σημειώνει ότι έχει ήδη ξεκινήσει η ΕΔΕ με κλήση εμπλεκομένων.

Παράλληλα, η διοίκηση του ΕΚΠΑ έθεσε σε αναστολή καθηκόντων, μόλις πληροφορήθηκε τις δημόσιες δηλώσεις του, υπάλληλο ο οποίος ο ίδιος δήλωσε ότι είχε καθοριστική εμπλοκή στο συμβάν, ενώ ενημέρωσε και την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού.

Σημειώνει μάλιστα πως έχουν ληφθεί επιπλέον μέτρα φύλαξης του κτιρίου του Κέντρου Λειτουργίας και Διαχείρισης Δικτύου, όπου βρίσκονται τα κεντρικά υπολογιστικά συστήματα του Ιδρύματος και παράλληλα δημιουργούνται υποδομές για εφεδρικό υπολογιστικό σύστημα.

Το εν λόγω περιστατικό που συνέβη τη Δευτέρα είχε ως αποτέλεσμα να καταστεί αδύνατη για μια ώρα η εξέταση σε δύο μαθήματα στη Νομική Σχολή, σε ένα στη Φιλοσοφική Σχολή, σε δύο μαθήματα στη Σχολή Θετικών Επιστημών και σε τρία στη Σχολή Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών, τα οποία επαναπρογραμματίστηκαν. Οι εξετάσεις στα υπόλοιπα μαθήματα τόσο στις ανωτέρω Σχολές όσο και στις υπόλοιπες Σχολές του Ε.Κ.Π.Α. διενεργήθηκαν κανονικά, είτε δια ζώσης, είτε εξ αποστάσεως.

Τέλος, στην ανακοίνωση του ΕΚΠΑ διευκρινίζεται ότι σήμερα, Τρίτη 13 Φεβρουαρίου, οι εξετάσεις διενεργήθηκαν χωρίς κανένα πρόβλημα σε όλες τις Σχολές του Πανεπιστημίου.

Πηγή: naftemporiki.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Top Post Ad

Below Post Ad

Bottom Ad