Type Here to Get Search Results !

Bottom Ad

Από το Νταβός στη Νέα Υόρκη: Η ακτινογραφία του συνεδρίου της JPMorgan για τις ελληνικές επιχειρήσεις

 


Και από το Νταβός στη Νέα Υόρκη οι αποστολές προετοιμάζονται για το επενδυτικό συνέδριο της JP Morgan, ένα συνέδριο που στόχο έχει να στηρίξει με κάθε τρόπο τα επενδυτικά δεδομένα της χώρας.

Το συνέδριο ρίχνει κατά κύριο λόγο το βάρος του στις τράπεζες καθώς αποτελεί έναν τομέα πολλά υποσχόμενο επενδυτικά παρά την άνοδο των τιμών. Χαρακτηριστικό είναι πως στη συνέντευξή του στο Bloomberg την περασμένη Παρασκευή ο πρωθυπουργός ρωτήθηκε και μίλησε για την Τράπεζα Πειραιώς ξεκαθαρίζοντας πως θα αποκρατικοποιηθεί ένα μεγάλο ποσοστό επομένως άφησε προς το παρόν στην άκρη το σενάριο του 27%.

Το γιατί έγινε αυτό είναι δύσκολο να ειπωθεί. Αν πάντως η τελική απόφαση δεν είναι να αποκρατικοποιηθεί το 27% της τράπεζας άμεσα αυτό σημαίνει δύο πράγματα: Είτε οι εκτιμήσεις μιλούν για πολύ υψηλότερα έπίπεδα τιμών στο μέλλον – κάτι που συνέβη στην περίπτωση της Εθνικής– είτε κάποια συζήτηση με πιθανό ενδιαφέρον έχει ανοίξει από ενδιαφερόμενους που ίσως να μην είναι απλοί anchor investors.

Συμμετοχές και πάνελ

Ομως η Τράπεζα Πειραιώς είναι το άμεσο δρώμενο. Πιο σημαντική συνιστώσα είναι πως το τραπεζικό σύστημα αλλάζει και μεταμορφώνεται και αυτό είναι πιθανόν να καταστήσει για μεγάλο χρονικό διάστημα τις τράπεζες εξαιρετικά κερδοφορίες.

Στη Νέα Υόρκη στο στο συνέδριο της JP Morgan θα βρεθούν και θα εκθέσουν τις απόψεις τους στους επενδυτές οι Aegean Airlines, Alpha Bank ΕΧΑΕ, Attica Bank, Ελλάκτωρ, Eurobank, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Helleniq Energy, Intrakat, Lamda Development, Μυτιληναίος, Εθνική, ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, Πειραιώς, ΔΕΗ, Τιτάν, Τράπεζα Κύπρου, αξιωματούχοι του ΤΧΣ και του ΤΑΙΠΕΔ η διοίκηση του CVC Greece, η Grivalia, η Olympia Group και η PeopleCert.

Eνα από τα πάνελ που θα υπάρξουν στο συνέδριο ενδεχομένως το σημαντικότερο θα το  συντονίζει ο αναλυτής της JP Morgan Mehmet Sevim.

Σε αυτό το πάνελ θα μετέχουν οι 4 CEOs των συστημικών τραπεζών κ.κ. Μυλωνάς, Ψάλτης, Καραβίας, Μεγάλου.

Εκεί λοιπόν αναμένεται να αναλυθούν οι μεγάλες προκλήσεις των τραπεζών που φαίνεται να προσανατολίζονται όχι στις απλές συναλλαγές – αυτές σταδιακά τις αφήνουν να τις διεξάγουν διεθνείς εταιρίες πληρωμών- αλλά σε ουσιαστικά projects και σε πελάτες οι οποίοι διαθέτουν μια κάποια επιφάνεια. Η τραπεζική άλλωστε διαφοροποιείται και σταδιακά διαφοροποιείται και ο ανταγωνισμός. Ασφαλώς τα θέματα των επιτοκίων και της κερδοφορίας θα παραμείνουν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος μιας και οι πελάτες της JP Morgan ενδιαφέρονται κυρίως για τις πηγές κερδοφορίας των επιχειρήσεων.

Στις 10.00 ώρα  Αγγλίας θα υπάρξει συζήτηση ανοιχτή προς όλους με τον πρωθυπουργό της χώρας Κυριάκο Μητσοτάκη και τον ελληνικής καταγωγής Jamie Dimon.

Oμως το συνέδριο θα κάνει focus και σε θέματα κατασκευαστικά αλλά και σε θέματα ενεργειακά.

Επίσης, θα υπάρξει πάνελ στο οποίο θα μετέχουν οι ΓΕΚ Τέρνα, Intrakat και Mytilineos.

Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, ο Jamie Dimon θα παραθέσει γεύμα στους CEOs όλων των  εταιριών στο οποίο θα είναι και ο πρόεδρος της Ελληνικά Χρηματιστήρια κ. Χαντζηνικολάου αλλά καιο CEO κ. Κοντόπουλος από την πλευρά των διοργανωτών.

H ταυτότητα των funds

Ιδιαίτερα ενδιαφέρον έχουν τα funds τα οποία θα είναι συμμετέχουν στο συνέδριο GIC ( Διεθνής μακροπρόθεσμος επενδυτής που ιδρύθηκε το 1981 για τη διαχείριση των συναλλαγματικών διαθεσίμων της Σιγκαπούρης με επενδύσεις σε περισσότερες από 40 χώρες σε όλο τον κόσμο), Point 72 ( αμερικανικό hedge fund. Ιδρύθηκε το 2014 από τον Steve Cohen) Fiedelity (O γνωστός οίκος που διαχειρίζεται μια μεγάλη οικογένεια αμοιβαίων κεφαλαίων, παρέχει συμβουλές διανομής κεφαλαίων και επενδύσεις, συνταξιοδοτικές υπηρεσίεςκλπ), RWC (παγκόσμιος οργανισμός με γραφεία στο Λονδίνο, το Μαϊάμι και τη Σιγκαπούρη και παγκόσμια κάλυψη  υπηρεσιών σε μεγάλες περιοχές.)

Πηγή: naftemporiki.gr


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Top Post Ad

Below Post Ad

Bottom Ad